Vragen? 0527 - 61 82 82 Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur
Vragen? 0527 - 61 82 82 Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur

Blazer wassen

Wednesday 3 July 2024

Blazers zijn onmisbaar in elke garderobe. Het wassen van blazers kan echter lastig zijn vanwege de delicate stoffen en de zorg die nodig is om de vorm te behouden. Wil je weten hoe je je blazer het beste kunt reinigen? Lees dan verder voor handige tips en adviezen.

Wassen 

Voordat je je blazer in de wasmachine stopt, is het belangrijk om eerst de wasvoorschriften te controleren. Vaak mogen blazers slechts op maximaal 30 graden worden gewassen, en soms is handwas vereist. Zorg ervoor dat je de blazer nooit boven de 30 graden wast, want dit is te warm. Gebruik bij voorkeur een kort programma en beperk het centrifugeren. Een wolwas- of handwasprogramma is meestal het meest geschikt. Gebruik ook een wasmiddel dat geschikt is voor blazers.Wanneer je met de hand wast, zorg er dan voor dat je niet te veel wasmiddel gebruikt, omdat dit de kleur kan aantasten.

Drogen

Nadat je klaar bent met wassen, moet je de blazer niet in de droger stoppen. In plaats daarvan hang je de blazer aan de waslijn om de vorm netjes te houden. Als de blazer na het wassen vol kreukels zit, hebben we ook nog een handige tip voor je. Strijk je blazer voorzichtig of gebruik een stoommachine om de kreukels eruit te halen. Vind je dit te veel werk? Hang je blazer dan in de badkamer tijdens het douchen; de hete lucht zal de kreukels snel verminderen.

Professioneel laten reinigen

Wil je het risico niet nemen, dan kun je ervoor kiezen om je blazer professioneel te laten reinigen. Bij de stomerij weten ze precies hoe ze jouw blazer op de juiste manier schoon moeten maken. Zo ben je verzekerd van een perfect resultaat zonder schade aan de stof.

Lucht je blazer regelmatig

Na het dragen van je blazer is het verstandig om hem even uit te hangen. Hang hem buiten of in een goed geventileerde ruimte om geuren en vocht te verwijderen. Dit helpt om de blazer fris te houden zonder dat je hem vaak hoeft te wassen.

Daarnaast is het aan te raden om je blazer niet te vaak te wassen. Lucht je blazer na het dragen goed uit door hem een nachtje buiten of in een goed geventileerde ruimte te hangen. Dit helpt om geuren te verwijderen en de blazer fris te houden zonder de stof onnodig te belasten. Zo houd je je blazer in optimale conditie en zorg je ervoor dat hij er altijd netjes uitziet.

Beige blazer

Met deze tips zorg je ervoor dat je blazer er altijd op zijn best uitziet. Of je nu kiest voor zelf wassen of professionele reiniging, de juiste verzorging maakt het verschil. Neem ook een kijkje in onze ruime collectie aan blazers en vind de perfecte aanvulling voor jouw garderobe. 

  • Veilig shoppen:
    Certificaat Thuiswinkel Organisatie
  • Wat klanten zeggen:
    kiyoh Jeroen Beekman
  • Veilig betalen:
    iDeal Visa Mastercard Paypal Afterpay